Ascensión Figueres i la germana bastarda

Per María Teresa Puerto Ferre

Durant el passat 26 Congres Internacional de Filologia Romanica vaig poder comprovar dos coses interessants :

1. Que les illes barataries del neocatalaní imperialista estan en decadencia entre la Romanística Internacional .

2. Que l´AVL és una entitat invalidada, decrèpita i nulament valorada per eixa Romanística Internacional : no pinta res.

Pareix que en Europa ya s´estan donant compte que l´omnipotent monetarisme lingüístic invertit en la difusio internacional del neocatalaní (infame i infecte dialecte barceloni) i la seua enfollida obsessió per destruir la nostra historica LLENGUA VALENCIANA, es un FIASCO que ya no medrara en la revolucionaria Era d´Internet.

Internet li ha furtat al nazicatalanisme el seu “monopoli de la informació” (els seus editors ya no tenen l´exclusiu monopoli de difusio de les mentires en que han infectat el mon des de fa mes de dos sigles). Gracies a la nova tecnologia els nostres chavals disposen de fonts d´informacio que els ajuden a coneixer la veritat i a desmantellar el COLOSSAL FIASCO que es el NEOCATALaNÍ fabrí, eixa germana menor BASTARDA i ENVEJOSA que li vol arrebatar a la LLENGUA VALENCIANA l´indiscutible podium de la seua PRIMOGENITURA com a llengua romanica literaria.

Pero , per a vergonya i desgracia dels valencians, ací comptem en institucions (AVL) inventades per a autodestruir-nos , i regentades per personagets politiqueros d´escassa cultura filologica, i de plegada obediencia als que volen destruir-nos.

Em venen a la memoria aquelles paraules del nostre gran poeta valencia Xavier Casp quan, despres de la seua dimissio com a academic desencantat i fart de l´AVL va dir:" Ascensió Figueres no te personalitat,.. es molt jove i no coneix les coses . Es castellonista. No li toques les ("bases") del 32 perque son de Castello. I, clar, diu que (el valencia) es un dialecte del català. ....Li costa cridar-se valenciana" (DdV 11/08/03) Vaja fichage per a una traïció!! i que cumul d´heregies lingüistiques!!

I seguix en les seues heregies: el dumenge passat 17 d´octubre, en Morella, durant la clausura d´un curs de “didactica del català com a llengua estrangera” organisat per la traïdora AVL, que ella regenta, “va recolçar la unitat del catalaní i del valencia” i va reconeixer “una llengua que compartim i enriquim en la seua diversitat"..... “Cal senyalar que l´Academia Valenciana de la Llengua ya ha mostrat el seu suport a la unio del catala i el valencia, com una llengua, en els seus estatuts. No obstant aixo, les declaracions que va donar ahir Figueres sorprenen en la mesura que mai abans s´havia expressat esta idea tan obertament.” (sic-LVemv. 18.10.2010).

Sense Personalitat , sense bagage Cultural, sense rodage científic,.. qué podem esperar d´este PePerisme pla i destructiu ? En quina categoria intelectual fa front la Sra Figueres a eixa pleiade de profesorets-LRU que inunden la nostra vella universitat, vicaris del privadíssim IEC (Institut d´esudis Catalans), que varen ser portadors del timo-dogma fabrí, i ara se´ns han colat en l´AVL en la proporcio desmesurada de 16 "okupes" dels 21 membres? En quina experiencia investigadora compta respecte a la Romanística Internacional esta presidenta que diu burrades d´eixe calibre ?

Per l´aparencia,... CAP. Pels barbarismes que confessa probablement va eixir d´una “universitat catalenciana” en les orelles fabrines posades i d´ahí no despega....

Investigació de lo nostre?. CAP. Les heregies que diu, son la prova de “don algodón” . Si tinguera idea de Lingüística/Romanística Moderna, un atre gall cantaria..... I no estaria per la imposicio FASCISTOIDE d´eixe “infame i infecte dialecte Barceloní”, germana DECADENT i BASTARDA de la que sempre va ser una GRAN LLENGUA HISTORICA: la LLENGUA VALENCIANA.

Pero ahí no arriba.

cites

Acaba la Biblia molt vera e catholica, treta de una biblia del noble mossen Berenguer Vives de Boil, cavaller, la qual fon trellada de aquella propia que fon arromançada, en lo monestir de Portacoeli, de llengua latina en la nostra valenciana.
Bonifaci Ferrer (1478)

diccionari

corrector

LINKS

Per un domini punt val
junts front a la AVL
El teu nom en valencia
Associacio d´Escritors en Llengua Valenciana (AELLVA)
Mosseguello

NAVEGA EN
VALENCIA

 

Entrar com
a usuari

Nom d'usuari:
Contrasenya: